dimecres, 26 de març del 2008

Presentació pública de l'MLP Illes // 10 d'abril



Benvolgudes i benvolguts,


Ens complau convidar-vos a la presentació pública del Moviment Laic i Progressista Illes Balears.
Tindrà lloc el proper dijous 10 d'abril, a les 20'00h, a la Casa-Museu Can Alcover (c. Sant Alonso 24, Palma).

"Laïcitat, Progrés i Participació Social" A càrrec de Jordi Serrano i Blanquer, President de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia i Rector de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya.

Esperem la vostra assistència.

El Moviment Laic i Progressista
Un moviment per a l'educació popular i la participació social.

El Moviment Laic i Progressista sorgeix d’una àmplia tradició arreu del món que s’expressa en la lluita per la llibertat i l’Estat de benestar. Per citar solament els referents més propers diríem que sóm hereus de la tradició filosòfica de la Il·lustració, representada a casa nostra pel republicanisme federal del segle XIX i per tot el moviment obrerista que han fet possible que avui gaudim d’unes condicions de vida i d’unes possibilitats de realització personal i col·lectiva molt nombroses.

En el terreny de l'acció política i social, l'MLP reivindica la salvaguarda de la dignitat humana i l'autoderminació de les persones contra qualsevol limitació o pressió injusta. L'MLP està compromès amb un impuls de canvi de la societat a favor del lliure pensament, de la tolerància, de la diferència, dels drets humans i de la ciutadania.

El Moviment Laic i Progressista Illes Balears és la suma d’un seguit d’entitats i persones compromeses amb la transformació social, la transmissió dels valors laics i progressistes, la promoció de l’associacionisme, la participació ciutadana, el foment de l’educació popular i la defensa universal dels drets humans que es concreten al nostre IDEARI.

El Moviment Laic i Progressista Illes Balears som:

Espai Laic assumeix la tasca de coordinació de les entitats membres i té com a principal objectiu la promoció de l’associacionisme laic i progressista.És una associació formada per persones que provenen de l’ampli ventall de la participació social i del temps lliure.

El Centre d’Estudis de l’Esplai és l'entitat que representa la vessant formativa: una escola d’educadors i d’educadores de temps lliure i una entitat prestadora de serveis a la infància i la joventut, amb 29 anys d’experiència en l’àmbit del lleure des d’una pràctica laica i progressista.

L'espai associatiu és el conjunt les entitats membres que realitzen una tasca voluntària amb els infants i joves: Associació Juvenil Pinyol Vermell, Agrupament Escolta Gabriel Alomar i Villalonga, Associació Juvenil Barri, Associació Juvenil Pinyol Vermell, Esplai La Cadernera, Esplai Xiroi i Casal de Joves Tramuntana.

El Moviment Laic i Progressista Iles Balears està estretament lligat al Moviment laic i Progressista de Catalunya. El composen les següents entitats: Esplais Catalans, l’Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya, Acció Escolta de Catalunya, l’ Escola Lliure El Sol, la cooperativa Entorn, la Fundació Terra, Cooperacció i la Fundació Ferrer i Guàrdia.

Palma de Mallorca, març de 2008
Cordialment,
Moviment Laic i Progressista Illes Balears